Sista minuten-tips till nyårsbubblet 2017

Det har hänt igen, du har väntat med bubbelinköpet till absolut sista dagen i år igen. Du kan dock ta det lugnt för ensam är du inte. Faktum är att 80% av alla mina besökare på hemsidan under december månad sker just denna dagen!
Hur skall du då gå tillväga för att fortfarande hitta något som upplevs som prisvärt och genomtänkt? Du väljer helt enkelt någon av dessa fyra nedanstående skapelser som finns tillgängliga på samtliga Systembolag. Svårare än så är det faktiskt inte att hitta det bästa nyårsbubblet 2017.

Rotari Brut Riserva Rotari Brut Riserva
En fin och billig spumante, dvs. mousserande vin från Italien, men som inte är en prosecco utan gjorts enligt champagnemetoden. Detta är ett härligt fräscht, harmoniskt och fruktigt vin som till 90% består av chardonnay. Smakrikedomen är balanserad och läskande med inslag av bröd, mineral, färska vita persikor, citrus, bitterhet och frisk syra. En väldigt stilren flaska och har ni möjlighet så köp på er redan året innan då den kan lagras. Priset ligger på 109 kr och det är mycket bubbel för pengarna och den finns även som magnum.


Louis Bouillot Cremant Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut
Snyggt omgiven av en guldetikett och med fint innehåll gör denna crémant en riktigt fantastisk skapelse. Gjord på samma sätt som en vanlig champagne, men är producerad i Bourgogne. Två av champagnens klassiska druvor (varav tungvikten ligger på pinot noir) finns med men även en tredje har blandats in vilket ger utomordentligt trevliga och unika smaker. Doft och smak är fruktiga med toner av mineral, äpplen och bröd. Priset är 125 kr och detta är så nära en äkta champagne man kan komma. den finns även som magnum.


Palmer Brut ReservePalmer Brut Reserve
Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. Idag ingår fler hundra odlare i kooperativet och tillsammans äger de över 400 ha vinodlingar. Just denna skapelse har samtliga tre klassiska druvor inkluderade, men tungvikten ligger på Chardonnay. Tydligt fruktig struktur med fokus på moget gult äpple och fruktiga citrusfrukter, men med en underliggande krämighet och nougatton. Priset är 269 kr, vilket anses som lågt.


Deutz BrutDeutz Brut Classic
Champagne Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne och företaget grundades 1838 av William Deutz. Den består av 33% vardera av pinot noir, chardonnay och pinot meunier som formats till en klar, halmgul färg med små fina bubblor. Både doften och smaken är fantastisk och komplex. Den har relativt hög syra, elegant mousse och härlig äppelfruktighet med bra balans och toner av äpplen, citrus, mineral, nougat och aprikos. Priset är 415 kr.