Sorelle Bronca Particella 68 Prosecco Superiore Extra Dry

Sorelle Bronca Particella 68 Prosecco Superiore Extra Dry (9,0)

 

I Venetoområdet och Colbertaldo di Vidor i Dolomiternas södra spets är vin- och proseccotillverkaren Sorelle Bronca etablerat. Systrarna Bronca, som idag leder verksamheten för arvet från deras farfar vidare och detta gör de med särskild hängivenhet och djup passion för hantverket vindodling. Namnet Nr 68 har denna prosecco fått från den officiella fastighetsbeteckningen där druvorna odlas. Particella 68 är Sorelle Broncas mest exklusiva prosecco.

Sorelle Bronca Particella 68 Prosecco Superiore Extra DryVinhus: Sorelle Bronca
Leverantör: Vivona
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11 %
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Diskret fruktig doft med lätt inslag päron, gröna äpplen, acacia och melon.
Smak: Frisk och fräsch smak av äpple, päron, citrusskal, ljust bröd och acacia med mindre toner av mineral.
Serveringstemperatur: 5-10 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 297 kr
Artikelnr: 77815
Druvsammansättning:[chart data=”90,5,5″ bg=”FFFFFF” labels=”90 % Glera|5% Bianchetta|5% Perera” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Sorelle Bronca Particella 68 Prosecco Superiore Extra Dry är baserad på druvor från Valdobbiadene som är DOCG-klassad (högsta kvalitetsnivån) och det märks verkligen! Skapelsen är fint halmgul med en härligt porlande och ihållande mousse som mer liknar den man finner i champagne. Både doften och smaken bär den klassiska ‘prosecco’-aromen, men tillskillnad från många andra skapelser så tar inte päron och vingummi-smaken över utan förblir diskret läskande. Trots att det är en Extra Dry så är den inte överväldigande söt och kan nästan inte ens få beteckningen halvtorr utan den liknar mer torr. Detta är en prosecco i absoluta toppskiktet! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Sorelle Bronca Particella 68 Prosecco Superiore Extra Dry? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: