Sorelle Bronca Prosecco Superiore Brut

Sorelle Bronca Prosecco Superiore Brut (9,0)

 

I Venetoområdet och Colbertaldo di Vidor i Dolomiternas södra spets är vin- och proseccotillverkaren Sorelle Bronca etablerat. Systrarna Bronca, som idag leder verksamheten för arvet från deras farfar vidare och detta gör de med särskild hängivenhet och djup passion för hantverket vindodling. Namnet Nr 68 har denna prosecco fått från den officiella fastighetsbeteckningen där druvorna odlas.

Sorelle Bronca Prosecco Superiore BrutVinhus: Sorelle Bronca
Leverantör: Vivona
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11 %
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Diskret fruktig doft med lätt inslag päron, gröna äpplen, acacia och melon.
Smak: Frisk och fräsch smak av grönt äpple, päron, citrusskal, ljust bröd och acacia med mindre toner av mineral.
Serveringstemperatur: 5-10 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 201 kr
Artikelnr: 77813
Druvsammansättning:[chart data=”100,0,0″ bg=”FFFFFF” labels=”100% Glera||” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Sorelle Bronca Prosecco Superiore Brut är baserad på druvor från Valdobbiadene som är DOCG-klassad (högsta kvalitetsnivån) och det märks verkligen! Skapelsen är fint halmgul med en härligt porlande och ihållande mousse som mer liknar den man finner i champagne. Både doften och smaken bär den klassiska ‘prosecco’-aromen, men tillskillnad från många andra skapelser så tar inte päron och vingummi-smaken över utan förblir diskret läskande. Detta är ännu en prosecco i absoluta toppskiktet! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Sorelle Bronca Prosecco Superiore Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: