Terra Serena Prosecco Extra Dry By Schlager

Terra Serena Prosecco Extra Dry By Schlager (7,0)

 

År 1881 vid Crocetta Trevigiana, nära Cornuda, byggde Pietro det första destilleriet, där vinet lagrades och såldes i trätunnor. Med Adolfo Serena 1967 flyttades företagets huvudkontor till Susegana, och under 70-talet, när de två sönerna Gerardo och Giorgio anslöt sig företaget, började stora förändringar att ske. År 2011 firade företaget 130 år av verksamhet, och har officiellt utsetts av Treviso handelskammaren som ett “Historical Company of Italy”.

Terra Serena Prosecco Extra Dry By SchlagerProducent: Vinicola Serena
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11 %
Sockerhalt: 13 g/L
Arom: Frisk och fräsch med inslag av päron, gröna äpplen, lime och honungsmelon.
Smak: Smaken är halvtorr och rätt kort, men balanserad. Toner av päron, citrusskal och persika med mindre toner av mineral återfinns.
Serveringstemperatur: 5-7 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 89 kr
Artikelnr: 77111
Druvsammansättning:[chart data=”100,0,0″ bg=”FFFFFF” labels=”100 % Glera||” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Terra Serena Prosecco Extra Dry By Schlager är en mycket ljus prosecco som har de klassiska Glera-aromerna kopplade till sig, dvs. päron, citronskal, lime och gröna äpplen. Den är halvtorr och smaken är tämligen kort. Många har redan provat denna skapelse då den, under Schlager-tider, får ett yttre skal som liknas en mikrofon samt med trivsamma noter i botten. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 7,0.

Blank

Hur betygsätter du Terra Serena Prosecco Extra Dry By Schlager? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: