juli 30, 2019

Bubbel och choklad

ANNONS:

Vad tycker Du om bubbel och choklad, ? or ??
Jag får denna fråga rätt ofta då många har blivit besvikna på smakkombinationen och undrar vad som gått snett. Det enkla svaret är att man ofta valt en choklad med för hög kakaohalt kombinerat med ett mousserande vin med låg restsötma. När dessa möts i munhålan kan inte den höga beskan och bitterhet balanseras av den låga sötman utan allt havererar. Så vad skall man då göra, jo svaret är enkelt – insisterar man på ett bubbel med låg sockerhalt bör man sänka kakaohalten (max 60%) och är hög kakaohalt viktigt bör man välja ett bubbel med hög restsötma (minst 15 g/L, men gärna högre).
Ytterligare ett alternativ finns och det är att byta ut den mörka chokladen mot vit choklad och därmed kringgå bitterhetsproblematiken. Viktigt är då att välja en variant som bara innehåller rent kakaosmör, inga andra vegetabiliska fetter eller smörfetter samt att äkta vanilj (ej vanillin). Vidare funkar vit choklad ypperligt tillsammans med färska frukter vilka också passar bra till lite sötare bubbel och tillsammans med bubbel blir det en fin Ménage à trois.
Tre bra tips är:
? Taittinger Nocturne (nr 7597; 449 kr)
? Langlois Crémant de Loire Brut (nr 7404; 145 kr).
? Martini Prosecco (nr 73524; 85 kr).

Taggar: taittinger extradry kombination champagne martiniprosecco cremant skumpa mousserande prosecco langlois tips bubbel choklad
Länk till inlägget jul 30, 2019 @ 14:30

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!