Mumsigt till mousserande: Toast Pelle Janzon
För 2 personer, tar 10 min att tillaga.
Detta behövs:
2 rostbröd
200 g oxfilé
80 g löjrom
2 ägg
1/2 rödlök
2 msk pepparrot
2 msk gräslök
1 citron
2 msk crème fraîche
Smör
Salt
Peppar
Så här gör du:
Skär oxfilén i mycket tunna skivor och lägg mellan två lager plastfolie. Banka den mycket tunn (1-2 mm) med botten av en kastrull. Smörstek brödet och lägg på oxfilén. Salta och peppra. Finhacka rödlök och gräslök samt blanda och lägg ovanpå. Placera sedan löjrommen samt gör en försänkning där äggulan placeras. Servera med lite riven pepparrot, en klick crème fraîche och en skiva citron. Riv även gärna citronskal över allt.
Bubbeltips till rätten:
Palmer & Co Brut Reserve (nr 7372)
Launois Blanc de Blanc Grand Cru Maxime Millésime 2015 (nr 7329).
Casa Marrone Blanc de Blancs Organic Brut (nr 50022)
0 kommentarer