Veuve Duroy Brut (7,5)

Baron familjen har ägt mark i Champagne sedan 1600-talet. 1961 gifte sig Gabriel Baron med Dolores Fuenté och i bröllopsgåva av sin far fick Gabriel 1 hektar vingård. Några år senare buteljerades den första flaskan av Champagne Baron-Fuenté som då endast såldes till privata kunder och lokala restauranger. Sedan dess har antalet vingårdshektar i familjens ägor ökat. Idag äger familjen 38 hektar i Charly sur Marne (mellan Reims och Paris) vingårdarna är belägna på sluttningar i riktning öst/sydöst vilket ger druvorna maximal solexponering och optimal mognad.

Veuve Duroy BrutChampagnehus: Baron-Fuente
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Sockerhalt: 8 g/L
Arom: Komplex doft med inslag av mogna äpplen, grapefrukt, honung och mineral.
Smak: Torr, fruktig och fräsch med ett komplext krämigt inslag. Smaker som gult äpple, apelsin, ljust bröd, mandel, persika samt mineral.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, sushi eller fågel.
Pris: 269 kr
Artikelnr: THEWINECOMPANY.SE
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Veuve Duroy Brut Brut är en trivsam champagne baserad på de tre klassiska champagne-druvorna. Till en början är den rätt sluten, men med stigande temperatur öppnar den upp sig till en trevlig skapelse med aromer som gult äpple, apelsin, ljust bröd samt mineral. Den upplevs väldigt mjuk och balanserad. Ett bra vin till ett bra pris! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 7,5.

Blank

Hur betygsätter du Veuve Duroy Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.