Victoria La Dolce Vita Rosé

Victoria La Dolce Vita Rosé (8,0)

Colli Vincentini lanserade Victoria “La Dolce Vita” Prosecco Extra Dry i början av året (2016) i och nu (hösten 2016) är det dags för rosé-varianten. År 1955 grundade 33 vinodlare i Montecchio Maggiore och de närliggande städerna Cantina Sociale Colli Vicentini och de är idag ett modernt vinkollektiv med full kontroll över samtliga delar i produktionen – från druvorna till försäljning. Områdets viner odlas på ca 2000 hektar och när det är full bemanning på fälten sysselsätter det nästan 1600 personer.

Victoria La Dolce Vita RoséProducent: COLLI VICENTINI S.C.A
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11,5 %
Sockerhalt: 16 g/L
Arom: Bärig doft med inslag av hallon, jordgubbar, granatäpple, svarta vinbär och örter.
Smak: Halvtorr, frisk, fräsch och bärig smak med balanserad lätt sötma, inslag av jordgubbar, grapefrukt, hallon, citrus, gräs, vanilj och örter.
Serveringstemperatur: 5-7 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött, fågel eller till efterrätter baserade på bär.
Pris: 99 kr
Artikelnr: 78247
Druvsammansättning:[chart data=”70,20,10″ bg=”FFFFFF” labels=”70% Merlot|20% Tai Rosso|10% Pinot Nero” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Victoria La Dolce Vita Rosé är en svagt ljusrosa halvtorr spumante med mycket små och långlivade bubblor. Smaken är intensiv och bred samt med en tillräcklig längd och komplexitet för att vara intressant även under eftersmaken. Aromerna är primärt baserade på röda bär med en underliggande citrus- samt örtton. Den klarar uppvärmning bra och är god även vid 10 grader. Mycket kapabelt bubbel som både aperitif och till bäriga desserter då den har en medelhög fruktsötma. Jag är alltid skeptisk till “kändisviner”, men detta mousserande vin imponerade faktiskt med sin intensivt bäriga friskhet! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Hur betygsätter du Victoria La Dolce Vita Rosé? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: