Vincent Joudart Millésime 2008 (9,0)

I byn Fèrebrianges mellan Côte de Blancs och Sezanne odlar den perfektionistiske Vincent Joudart sina 8 ha med alla tre druvsorterna och gör utmärkt champagne med fin balans och renhet. Han är medlem i Club Tresors de Champagne (Special Club). Han har en årlig produktion av 70 000 flaskor varav endast 10% går på export.

Vincent Joudart Millésime 2008Champagnehus: Vincent Joudart
Årgång: 2008
Sockerhalt: 7 g/L
Alkoholhalt: 12,0%
Arom: Frisk, komplex och utvecklad doft med inslag av mogna gula äpplen, tropisk frukt, nougat, mineral och ljust rostat bröd..
Smak: Torr, mycket frisk och komplext utvecklad smak med inslag av gula äpplen, honung, mineral, citrusfrukter, mango, persika, ananas, torkad frukt, nougat och rostat bröd. Eftersmaken är mycket trivsam och lång.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 396 kr
Artikelnr: 90234
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Vincent Joudart Millésime 2008 är en mycket trivsam champagne från det finfina året 2008. Vinet jästes på tank med malolaktisk fermentering, blandades och lagrades sedan på flaska under hela sju år! Den har en trevligt komplex aromprofil som blandar tropiska frukter, med härliga äppelsmaker och en lätt rostad nötton. Eftersmaken är trivsamt lång. Detta är en mycket bra produkt till ett förvånansvärt lågt pris! Stark köprekommendation! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Hur betygsätter du Vincent Joudart Millésime 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.