Wiston Estate Rosé 2014

23 apr, 2019 | 8, British Fizz, Brut, Rosé

🍾 Wiston Estate Rosé 2014.
nr 79529; 425 kr
🍇 58% PN, 22% PM & 10% C.
🍭 0,8 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Frisk och fruktig med inslag av svartvinbärsblad, röda vinbär, jordgubbe, smultron och hallon.
💋 Torr, frisk och fruktig med toner av grapefrukt, tranbär, rabarber, jordgubbe, svartavinbärsblad, smultron, röda vinbär och gräs.
👤 Wiston Estates har tillhört familjen Goring sedan 1743 och innefattar 2400 ha mark, men det är först på senare tid man börjat odla vin. Vinodlingarna är belägna med sydling exponering i de kalkrika sluttningarna i South Downs. Man odlar Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Jordmånen har samma komposition som Côte de Blancs i Champagne och deras vinmakare, Dermot Sugrue, har tidigare jobbat för Nyetimber. Just denna rosé har de tre klassiska champagnedruvorna som pressas i en Coquardpress vilken är både varsam och snabb. 2/3 delar av vinet har jäst i gamla franska ekfat och andra jäsningen på flaska sker under 24 månader. Ett intressant vin med tydliga toner av röda bär, fin syra och hög fruktighet. Normalt sett brukar jag njuta rosé i lite bredare glas (likt den i bilden), men i detta fallet smakade faktiskt bubblet bättre i klassiska tulpaner och, likt de flesta champagner, smakade den bäst över 12 grader.
🏅 8,0 (mycket bra British Fizz)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Idag firar England helgonet St George och då passar jag på att njuta lite bubbel från South Downs! Spännande smaker och man känner verkligen att England är på väg att bli en fin vin-nation!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Wiston Estate Rosé 2014.
? nr 79529; 425 kr.
 58% PN, 22% PM & 10% C.
 0,8 g/100 ml (Brut).
? Frisk och fruktig med inslag av svartvinbärsblad, röda vinbär, jordgubbe, smultron och hallon.
 Torr, frisk och fruktig med toner av grapefrukt, tranbär, rabarber, jordgubbe, svartavinbärsblad, smultron, röda vinbär och gräs.
 Wiston Estates har tillhört familjen Goring sedan 1743 och innefattar 2400 ha mark, men det är först på senare tid man börjat odla vin. Vinodlingarna är belägna med sydling exponering i de kalkrika sluttningarna i South Downs. Man odlar Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Jordmånen har samma komposition som Côte de Blancs i Champagne och deras vinmakare, Dermot Sugrue, har tidigare jobbat för Nyetimber. Just denna rosé har de tre klassiska champagnedruvorna som pressas i en Coquardpress vilken är både varsam och snabb. 2/3 delar av vinet har jäst i gamla franska ekfat och andra jäsningen på flaska sker under 24 månader. Ett intressant vin med tydliga toner av röda bär, fin syra och hög fruktighet. Normalt sett brukar jag njuta rosé i lite bredare glas (likt den i bilden), men i detta fallet smakade faktiskt bubblet bättre i klassiska tulpaner och, likt de flesta champagner, smakade den bäst över 12 grader.
? 8,0 (mycket bra British Fizz)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@wistonestate @handpickedsweden @riedel_official
Taggar: sparkling fizz southdowns britishfizz stgeorge rosé sparklingwine
Länk till inlägget apr 23, 2019 @ 19:02

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev