Xenius Brut Rosado (8,0)

 

Kooperativet Covides grundades 1963 och består idag av över 650 aktiva medlemmar. På 80-talet började försäljningen av vin på flaska och cava produktionen initierades. Under 90-talet och fram tills nu har gårdarna förnyats och planteringssystemen moderniserats. Sedan 2005 uppgår lagringskapaciteten till 7,5 miljoner flaskor.

Xenius Cava RosadoProducent: Covides
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Sockerhalt: 09 g/L
Arom: Lätt bärig doft med inslag av röda vinbär, smultron, och kex.
Smak: Torr, frisk och fruktig smak med inslag av moget äpple, smultron, jordgubbar, hallon, kex, granatäpple och röda vinbär.
Serveringstemperatur: 6-10 grader
Passar bra till: Sällskapsdryck, mörk choklad, sallad, grill eller till lättare fiskrätter
Pris: 109 kr
Artikelnr: 77844
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Xenius Brut Rosado är en djupröd cava med en fyllig moussé helt baserad på Trepat-druvan vilket ger den de karaktäristiska smakerna som jordgubbe, hallon och röda vinbär. Doften är relativt diskret till en början, men med stigande temperatur öppnar den sig till en lätt bärig upplevelse. Smaken är frisk och fräsch med tydligt fruktiga inslag av röda bär. Eftersmaken är medellång och upplevs balanserad i både syra och sötma. Ett bra mousserande vin för grillade anrättningar. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Hur betygsätter du Xenius Brut Rosado? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: