Zýme Metodo Classico 2010 (8,5)

Zýmes vineri inköptes och byggdes upp i ett gammalt sandstensbrott med anor från 1500 talet. Byggnaden innehåller Showroom, vineriet, laboratorium och de olika faten i ek för maturation/mognad. Under utgrävningen av vinkällaren upptäcktes en underjordisk grotta fylld med grundvatten, som till en början sågs som ett problem, men som blev grunden till det fantastiska rum där vinet vilar på ekfat. Zymé har sedan 1999 valt att odla sina druvor och oliver spridda i regionen Veneto med koncentration i Valpolicella och Verona. Vinstockarna består av 30 hektar och den årliga produktionen 2015 av druvor är 250 000 kg.

Zýme Metodo Classico 2010Champagnehus: Azienda Agricola Zyme
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: 2010
Sockerhalt: 3 g/L
Arom: Doften är frisk och diskret fruktig med nyanser av blommor, ljust äpple, litchi, mineral och ljust bröd.
Smak: Torr och angenämt frisk. Äpple, grapefrukt, lime, citron, nötter samt rostat bröd. Det finns även en svagt jordaktig ton som lyfter vinet.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 390 kr
Artikelnr: 77034
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Zýme Metodo Classico 2010 är en trivsam spumante gjord på endast Pinot Nero-druvan. Detta är ett vin som klassas som Zero Dosage då inget socker tillsats efter degorgering utan all sötma kommer från druvan självt. Den är full av kraft med en trevlig fräschör av äpple, grapefrukt och lime. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Zýme Metodo Classico 2010? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: