Graham Beck Brut (8,0)

 

Graham Beck Wines grundades 1983, då den sydafrikanska entreprenören och kolmagnaten Graham Beck köpte Madeba Farm utanför staden Robertson i Western Cape. Sedan 1999 finns företaget på två platser, en i Robertson och en i Fraschhoek. Fyra vingårdar och två vinmakare går i dag under det gemensamma namnet Graham Beck Wines. Druvorna växer i jordar som är rika på kalk. Endast must från den första pressningen används och hälften av den jäses i rostfria tankar, resten i ekfat om 205 liter.

Graham Beck Brut Producent: Graham Beck
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 8,5 g/l
Arom: Frisk och fruktig doft med viss brödighet med inslag av mogna äpplen, citrus och mineral.
Smak: Torr och frisk med nyanser av ljust bröd, grönt äpple, citrus, grapefrukt och mineral. Lång eftersmak som har aningens för hög syra.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 109 kr
Artikelnr: 7639
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Graham Beck Brut är ännu en fin Cap Classique från ett välrenommerat hus. Priset sett i relation till upplevelsen får oss att sätta “prisvärt”-stämpeln på detta vin. Både doften och smaken är frisk och fruktig med tydliga citrus och äppeltoner. Detta vin passar lika bra som aperitif som till mat. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Graham Beck Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: