Nyår

Bästa mousserande vin och champagne till nyår

 

ANNONS:

Översikt

Bästa mousserande vin och champagne till nyår

Vilket är egentligen det bästa mousserande vinet till nyår 2023? Det beror helt enkelt på vem du är och vad du föredrar! Nedan finner ni inlägg på prisvärda mousserande viner och champagne som säkerligen kommer att funka utmärkt under hela nyårsfesten – från aperitifen, genom middagen till nyårsskålen!

Några enkla tips:

  • Njut det godaste (ej nödvändigtvis det dyraste) mousserande vinet så tidigt som möjligt. Klockan 00:00 har ingen varken tid eller fullt fungerande smaklökar för att uppskatta nyanserna i ett bra vin. Satsa därför på något som är relativt fruktigt vid 12-slaget vilket mer lättillgängligt.
  • Många av de bästa mousserande vinerna är inget du finner direkt på butikshyllan utan de måste beställas. Idag är det väldigt enkelt att skapa ett konto på Systembolaget.se, välja ut sin produkt samt få den levererad till valfritt Systembolag utan extra kostnad. Inget krångel, du behöver inte prata med någon och du får oftast dina varor inom 8 dagar (men oftast betydligt tidigare). Tycker man ändå att det är svårt så hjälper alltid personalen i butikerna dig.
  • Att kombinera mat med mousserande vin kan vara trevligt och ger en känsla av prestige förutom att den är en utomordentligt bra smakgivare. Varför inte börja kvällen med Crème Ninon, en soppa baserad på gröna ärtor och riktigt torrt mousserande vin och följa upp med en god Risotto spetsad med champagne? Till efterrätt finns det otaliga antal varianter där mousserande vin kan inkluderas, men två av mina favoriter är Champagnepannacotta samt Champagnesorbet. Alla de bästa tilltuggen hittar ni här: MUMSIGT TILL MOUSSERANDE!
  • Av någon anledning så smakar mousserande viner som genomgått en andra jäsning på flaska (ex. champagne, crémant samt cava m.fl.) betydligt bättre om detta ligger i en magnumflaska. Anledningen är luften i flaskhalsen, det som mest påverkar mognadsprocessen, är lika stor som i en vanlig flaska, men volymen är dubbelt vilket ger en långsammare utveckling. Utöver detta ser det ytterst festligt ut med en stor flaska och då man även “äter med ögonen” så kan detta höja stämningen ytterligare under kvällen.

ANNONS: