februari 16, 2023

Cava PH Style Brut by Lena Philipsson

ANNONS:

𝐹𝒶𝓀𝓉𝒶:⁠
🍾 Cava PH Style Brut by Lena Philipsson.
nr 59452; 99 kr
🇪🇸 Spanien
🍇 40% Macabeo, 30% Parellada och 30% Xarel-lo.
🍭 0,8 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Fräsch med lätta toner av äpple, mogen citrus och mineral.
💋 Torr och frisk med inslag av rött och gult äpple, päron, tropiska frukter, melon, aprikos, rostat bröd, örter och mineral.⁠
🏠 Castillo Perelada ligger i vinområdet Empordà-Costa Brava, men man har också stora områden för sin cavatillverkning i Vilafranca del Penedès. Till vinhuset hör även ett karmelitkloster, där munkarna odlade vin redan på 1300-talet, och deras källare används fortfarande för vinlagring.

𝑅𝑒𝒸𝑒𝓃𝓈𝒾𝑜𝓃:⁠⁠
👤 Cava PH Style är skapad i samarbete mellan artisten Lena Philipsson och producenten Perelada. Man har använt de tre klassiska Cava-druvorna; Xarel-lo vilken växt vid kusten, Macabeo i en dal och Parellada på hög höjd (ca 750 meter över havet). Den är gjord enligt den klassiska metoden med en andra jäsning på flaska och den har legat minst 9 månader på jästen innan degorgering. Vinet är även certifierad med Wineries For Climate Protection, vilket är den enda specifika miljöcertifieringen inom spansk vinmakning. Själva aromprofilen är fruktigt frisk med härliga inslag av olika äpplen, päron och melon. Vidare finns det inslag av tropiska frukter och viss mineralitet. Eftersmaken är lång och trivsam!. Priset ligger strax under 100-lappen och upplevs lågt i förhållandet till kvalitén!
🕰 2023-2025 (liten lagringspotential).⁠
🏅 8,0 (mycket bra Cava)!⁠
💲Prisvärd!⁠

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!