Palmer Brut Reserve (8,0)

Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. Under ledning av Henri Foureur och Jean Quendardel utvecklades kooperativet och flyttade 1959 från Avize till centrum av Reims. Genom förvärv av champagnehuset H Goulet och tre angränsande egendomar fick man då tillgång till stora underjordiska källare och grottor där man idag lagrar sina viner. År 1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne – känt som Palmer & Co. Idag ingår fler hundra odlare i kooperativet och tillsammans äger de över 400 ha vinodlingar.
Palmer Brut Reserve
Producent: Palmer & Co
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 7 g/L
Arom: Frisk, fruktig, moget äpple, mineral, ljust bröd och citrusfrukter.
Smak: Torr, frisk och fruktig. Smaker av gult äpple, apelsin, nougat, rostat bröd, grapefrukt och mineral återfinns.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Aperitif, skaldjur, fågel eller fisk.
Pris: 259 kr
Artikelnr: 7372
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Palmer Brut Reserve är kanske inte är den mest avancerade skapelse som passerat mina läppar, men sett i förhållande till sitt pris så placerar den sig tämligen högt! Tydligt fruktig struktur med tungvikt på moget gult äpple och fruktiga citrusfrukter, men med en underliggande krämighet och nougatton. Passade utmärkt till de burfångade havskräftorna och var helt OK även till sparrisen. Produktionsmässigt är skapelsen lagrad på sin jästfällning i över tre år samt upp till 35% reservvin från tidigare årgångar har använts. Mycket mumsigt! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Palmer Brut Reserve? Rösta och kommentera gärna nedan.