Victoria Prosecco Black Edition

Victoria Prosecco Black Edition (9,0)

Colli Vincentini lanserade Victoria “La Dolce Vita” Prosecco Extra Dry i början av året (2016) i och nu (december 2016) är det dags för brut-varianten. År 1955 grundade 33 vinodlare i Montecchio Maggiore och de närliggande städerna Cantina Sociale Colli Vicentini och de är idag ett modernt vinkollektiv med full kontroll över samtliga delar i produktionen – från druvorna till försäljning. Områdets viner odlas på ca 2000 hektar och när det är full bemanning på fälten sysselsätter det nästan 1600 personer. I denna skapelse är druvorna handplockade och speciellt utvalda av vinmakaren Alberto Marchisio. Black Edition produceras endast de åren som druvorna är utav högsta kvalité.

Producent: COLLI VICENTINI S.C.A
Årgång: 2015
Alkoholhalt: 11,5 %
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Diskret fruktig doft med lätt inslag päron, gröna äpplen, citrusfrukter, acacia och melon.
Smak: Frisk och fräsch smak av grönt äpple, päron, citrusskal och ljust bröd med mindre toner av mineral.
Serveringstemperatur: 5-7 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 148 kr
Artikelnr: 78225
Druvsammansättning:[chart data=”0,100,0″ bg=”FFFFFF” labels=”|100% Glera|” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Victoria Prosecco Black Edition är en årgångsprosecco som, till skillnad från många andra prosecco, har en mindre mängd socker och är torr istället för halvtorr. Gleradruvans friska aromer av grönt äpple, päron, melon och citrusfrukter framträder tydligt ljust gulgröna kreation. Eftersmaken är kort, men trivsam. Jag är alltid skeptisk till “kändisviner”, men detta mousserande vin imponerade faktiskt med sin krispiga friskhet! Ett riktigt bra och modern prosecco helt enkelt! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Hur betygsätter du Victoria Prosecco Black Edition? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: