Brazil Intenso Brut (8,0)

 

Vinícola Salton grundades 1910 och är därmed den äldsta vingården i Brasilien. Företaget är i dag landets största privata vinproducent med en volym på 25 miljoner liter per år. Tredje och fjärde generationen har nu tagit över ledningen av Salton. Salton tillverkar mousserande, röda och vita viner. Druvorna växer på en höjd av 640 meter över havsytan på platån Serra Gaúcha.

Brazil Intenso BrutProducent: Vinicola Salton
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11,5%
Sockermängd: 9,1 g/L
Arom: Fruktig doft med inslag av äpple, päron, citrus, vita blommor och aprikos.
Smak: Torr och fruktig smak med inslag av päron, aprikos, citrusskal, jasmin, ljust bröd och persika med mindre toner av mineral.
Serveringstemperatur: 6-10 grader
Passar bra till: Skaldjur eller aperitif.
Pris: 98 kr
Artikelnr: 77584
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Brazil Intenso Brut är ett trevligt vin helt baserat på druvan som används vid proseccoframställning, Glera. Den är svagt gulgrön med små bubblor och en frisk samt fruktig doft av primärt päron och aprikos. Smaken är även den fruktig, men utan någon större sötma. Här återfinner man inslag av päron, aprikos, citrusskal, jasmin, ljust bröd och persika med mindre toner av mineral. Det är kanske lite oförskämt att säga det, men detta mousserande är minst lika bra som DOCG-klassade “prestige-proseccos”! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Brazil Intenso Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: