Ni som har boken, vad tycker ni om den?
Något som verkligen har ökat mitt intresse inom mousserande vin är att, samtidigt som jag sippar på ett visst bubbel, läsa lite om själva huset, hur vinproduktionen går till, vilka druvor som används, vinmakarens filosofi och förväntade smaknyanser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Givetvis finns det olika sätt att förskansa sig kunskap, men överlägset bäst är ändå att sitta och bläddra i en bok.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jag har tidigare tipsat om 'Champagne – 49 miljoner bubblor i en flaska' som verkligen är en trivsam och lättförståelig bok för både nybörjaren och novisen. Exempelvis lärde jag mig nu att Bollinger är det enda champagnehus som har en egen ekfatsmakare
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vill du lära dig mer om ädla bubblor så rekommenderar jag verkligen denna boken starkt! Köp en till dig själv, till mamma, till studentjubilaren, till svärmor (garanterar bra bubbel vid nästa besök) eller som bröllopspresent!
Lägger upp länk på Story.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Taggar: 49miljonerbubblorienflaska bollinger skumpa bubbel orrefors champagne boktips måndagsmys
Länk till inlägget maj 20, 2019 @ 19:04
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
0 kommentarer