Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (8,5)

 

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardprodukter av hög kvalité utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är tagna från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne BrutAlkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 8 g/L
Arom: Fruktig doft med inslag av päron, fatlagring, bröd och citrus.
Smak: Torr, fruktig smak med inslag av päron, gula äpplen, mandariner, kex, grapefrukt och mineral.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Sällskapsdryck eller till lättare fiskrätter
Pris: 119 kr
Artikelnr: 7688
Druvsammansättning:[chart data=”60,35,15″ bg=”FFFFFF” labels=”60% Pinot Noir|35% Chardonnay|15% aligoté&gamay” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Doft och smak är fruktiga med toner av mineral, äpplen och bröd. Allt i enkel men ändå prisvärd tappning, om än med försvinnande kort eftersmak. Champagne i all ära, men vill/kan man inte investera flera hundra kronor på en flaska så är detta mousserande ett självklart val. Ett väldigt bra mousserande vin som passar till skaldjur i alla dess former eller att skåla och dricka som det är. Detta vin är av bra kvalitet och bättre än så här blir det inte. Snygg flaska, högklassigt innehåll och relativt billigt. Det är så nära en champagne man kan komma. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: