Mathelin Prestige Brut Millésime 2011

Posted · Add Comment

🍾 Mathelin Prestige Brut Millésime 2011.
🏷 77689; 499 kr
🍇 5% PN, 15% PM och 80% C.
🍭 0,5 g/ 100 ml (Brut).
👃🏼 Lätt, blommig och frisk med toner av citrus, honung och ljust bröd.
💋 Smaken är torr, frisk och lätt komplex med väl balanserad syra. Trevliga toner av honung, äpple, päron, mogna citrusfrukter, stenfrukter och ljust bröd återfinns. Eftersmaken är lång med viss mineralkaraktär.
👤 Vingården och champagnehuset Mathelin ligger i Cerseuil i hjärtat av Marnedalen, några kilometer från Épernay i Champagne. Byn ligger inbäddad i ett landskap täckt med små kullar och sedan flera år tillbaka har champagnehuset Mathelin arbetat med miljövänlig och hållbar odling på sin vingård. Skapelsen är ljusgul med många och långvariga bubblor som sprider en lätt utvecklad arom av primärt äpple, päron och honung. Smaken är komplex och upplevs begynnande utvecklad trots att den inte är äldre än 7 år. Smaken följer doften, men bygger vidare i ett ökat spektra av citrusfrukter och stenfrukter. Det skall bli spännande att prova denna champagne om 3-5 år, men det är ingen jag skulle spara längre än max 10 år.
🏅 8,0 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Snart åker granen ut, men innan dess hinner jag fotta några bilder framför.  Jag älskar verkligen att Divine-glasen som passar perfekt till bakgrunden ️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Mathelin Prestige Brut Millésime 2011.
🏷 77689; 499 kr.
 5% PN, 15% PM och 80% C.
 0,5 g/ 100 ml (Brut).
🏼 Lätt, blommig och frisk med toner av citrus, honung och ljust bröd.
 Smaken är  torr, frisk och lätt komplex med väl balanserad syra. Trevliga toner av honung, äpple, päron, mogna citrusfrukter, stenfrukter och ljust bröd återfinns. Eftersmaken är lång med viss mineralkaraktär.
 Vingården och champagnehuset Mathelin ligger i Cerseuil i hjärtat av Marnedalen, några kilometer från Épernay i Champagne. Byn ligger inbäddad i ett landskap täckt med små kullar och sedan flera år tillbaka har champagnehuset Mathelin arbetat med miljövänlig och hållbar odling på sin vingård. Skapelsen är ljusgul med många och långvariga bubblor som sprider en lätt utvecklad arom av primärt äpple, päron och honung. Smaken är komplex och upplevs begynnande utvecklad trots att den inte är äldre än 7 år. Smaken följer doften, men bygger vidare i ett ökat spektra av citrusfrukter och stenfrukter. Det skall bli spännande att prova denna champagne om 3-5 år, men det är ingen jag skulle spara längre än max 10 år.
🏅 8,0 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@orrefors @champagnemathelin_bonneb @champagne_mathelin
Taggar: skumpa champagne ekologiskt 🥂 tisdagslyx 🍾 mousserande bubbel eko
Länk till inlägget Jan 08, 2019 @ 18:40

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)