Pol Roger Brut Vintage 2008 (9,0)

Huset Pol Roger grundades 1849 och är idag ett av de få champagnehusen som fortfarande är familjeägt. Firman äger idag 85 hektar vingårdar runt Epernay. Vinet får stabiliseras två gånger innan jäsning, den första gången direkt efter pressningen, sedan ytterligare en gång i ståltankar i 24 timmar med en temperatur på 9 grader. Jästningen görs därefter i ståltankar där var vingård jäses för sig. Vinet genomgår full malolaktisk jäsning.

Pol Roger Brut Vintage 2008Champagnehus: Pol Roger
Årgång: 2008
Alkoholhalt: 12,5%
Sockerhalt: 5 g/L
Arom: Komplex, utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, hasselnötter och apelsin.
Smak: Torr, komplex, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, gula plommon, rostat bröd, nougat och citrus.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 530 kr
Artikelnr: 7536
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Pol Roger Brut Vintage 2008 är perfektion innesluten i en flaska. Den har en trevligt fruktig doft som är ytterst komplex. Varje nytt andetag ger en djupare upplevelse som även ökar med stigande temperatur. Smaken är även den mycket komplex och anspelar mycket på mogna frukter i kombination med en härlig brödighet. Syran är balanserad och anspelar på grapefrukt. Just 2008:an går utmärkt att njuta redan nu, men den kommer även att utvecklas väl under de kommande 10-15 åren. I jämförelse med Brut Vintage 2006 så upplevs syran högre, men mer balanserad samt att aromspektrat är större. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Pol Roger Brut Vintage 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.