september 6, 2018

Caprasia Cava Brut Nature Reserva

ANNONS:

? Caprasia Cava Brut Nature Reserva.
? nr 70267; 179 kr
? 50% Chardonnay 50% Macabeo.
? 0,2 g/ 100 ml (Brut Nature).
? En lätt och frisk doft som domineras av äpple, päron, citrus och ljust bröd.
? Smaken är även den frisk, fräsch samt torr med inslag av gult äpple, apelsin, bröd, mineral och melon. Lång och trivsam eftersmak.
? Sedan 1999 har André Valiente och hans son Rodolfo gjort vin på familjegården Vegalfaro. Vingården är beläget i provinsen Valencia, i regionen La Plana de Requena-Utiel, de har totalt 60 ha, som är fördelat på tre gårdar som alla är väldigt olika i mark, mikroklimat och druvor. All mark är certifierad, vinerna likaså och det har aldrig förkommit bekämpningsmedel i familjens vingårdar. Skapelsen har legat på jästen i 22 månader vilket skapat en lätt komplex kreation med de klassiska cava-aromerna. Alltid trevligt med en ekologisk Brut Nature.
? 8,0 (mycket bra Cava).

Det var länge sedan jag njöt en cava så idag är det dags! Valet föll på ett relativt nylanserad ”LCHF-bubblel” som var riktigt trivsamt!
_______________
? Caprasia Cava Brut Nature Reserva (nr 70267; 179 kr).
 50% Chardonnay 50% Macabeo.
 0,2 g/ 100 ml (Brut Nature).
? En lätt och frisk doft som domineras av äpple, päron, citrus och ljust bröd.
 Smaken är även den frisk, fräsch samt torr med inslag av gult äpple, apelsin, bröd, mineral och melon. Lång och trivsam eftersmak.
 Sedan 1999 har André Valiente och hans son Rodolfo gjort vin på familjegården Vegalfaro. Vingården är beläget i provinsen Valencia, i regionen La Plana de Requena-Utiel, de har totalt 60 ha, som är fördelat på tre gårdar som alla är väldigt olika i mark, mikroklimat och druvor. All mark är certifierad, vinerna likaså och det har aldrig förkommit bekämpningsmedel i familjens vingårdar. Skapelsen har legat på jästen i 22 månader vilket skapat en lätt komplex kreation med de klassiska cava-aromerna. Alltid trevligt med en ekologisk Brut Nature.
? 8,0 (mycket bra Cava).
_______________
@orrefors @kvalitetsviner @bioviner
Taggar: ekologiskt bubbel lchf ? cava brutnature höst eko torsdagslyx mousserande ?
Länk till inlägget Sep 06, 2018 @ 20:25

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

26 Kommentarer

  1. pattzy_

    Asså dina bilder…så vackra o så fridfulla!!

     
    Svara
  2. nin.nil

    @mikaelan_ Precis sådana bubbel vi vill ha? Privat har fått sig en konkurrens

     
    Svara
  3. helenlindberg68

    ?#lchf= lite champagne hjälper faktiskt????

     
    Svara
  4. mousserande.se

    @helenlindberg68 Idag är det ”lite cava hjälper faktiskt”

     
    Svara
  5. mousserande.se

    @nin.nil Absolut!! Denna har betydligt lägre syra.

     
    Svara
  6. mousserande.se

    @malinkarlsson87 Den är riktigt stilren ?

     
    Svara
  7. jemo01

    Beställt.

     
    Svara
  8. josiphi

    Sugen? @emiliefredriksson

     
    Svara
  9. annelyckan

    Tycker att brut natur är en intressant smakupplevelse – vi har börjat leta upp b n i champagne cava o prosecco – nya för gommen ???

     
    Svara
  10. rasklindholm

    En knäpp fråga men det glaset som är på bilden- hur påverkar det bubblorna och smaken jämnfört med andra glas ? Jag har både höga /smala och låga/vida glas. Jag tycker de vida är godast.

     
    Svara
  11. mousserande.se

    @rasklindholm Absolut ingen knäpp fråga, men essentiell! Glasens form spelar nästan mer roll för upplevelsen än bubblet själv. Ju vidare öppning desto snabbare försvinner bubblor och därmed aromer ut i rummet. De som är helt raka, ”flöjter”, är tvärtemot slutna och ger en dämpad profil. Bäst är tulpan-varianten som bibehåller kolsyran och samtidigt ger en koncentrerad arom. Mina absoluta favorit är Difference från Orrefors.

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!