Fernand Engel Brut Chardonnay Crémant d’Alsace (8,0)

 

Domaine Fernand Engel är ett familjeföretag med tre generationer verksamma på egendomen, bland dem grundaren, Fernand Engel. Man gör vin enbart på druvor från de egna vingårdarna, som finns i sex olika Alsace-byar och sammanlagt omfattar ca 40 hektar i den jordmånsmosaik som är typisk för Alsace – här finns mängder av jordarts typer representerade. Man har inriktat sig på organisk odling och skördar för hand. En tredjedel av årsproduktionen går på export, resten säljs i Frankrike – mycket av detta direkt från gården. Vineriet ligger vid den berömda Route de Vin och man har mängder av besökare – 10.000 kunder besöker egendomen varje år!

Fernand Engel Brut Chardonnay Crémant d'AlsaceVinhus: Domaine Fernand Engel
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 3 g/L
Arom: Fruktig och frisk doft av päron, ljust bröd samt citrusfrukter.
Smak: Torr, komplex och med en markerad syra. Toner av grönt äpple, päron, grapefrukt, persika, ljust bröd, och mineral återfinns.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Sällskapsdryck, tapas, sushi, oliver eller till lättare fiskrätter
Pris: 139 kr
Artikelnr: 7520
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Fernand Engel Brut Chardonnay Crémant d’Alsace är en vackert ljusgul skapelse med en frisk och fräsch doft och smak. Aromen domineras primärt av äpple, päron och citrusfrukter med en bakomliggande, väl balanserad, syra. Den har lagrats minst 12 månader på flaska och har en liten extra tillsats av socker vilket märks i dess rena profil. Detta är en riktigt bra crémant som finns i både hel- (139 kr) samt halv-flaska (89 kr). Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Fernand Engel Brut Chardonnay Crémant d’Alsace? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: