Freixenet Prosecco Extra Dry

Freixenet Prosecco Extra Dry (8,0)

Freixenet är världens största producent av mousserande viner och deras anrika bodega ligger nära Barcelona i Katalonien uppe i sydöstra Spanien. Freixenet producerar varje år 130 miljoner flaskor Cava, varav ca 1 miljon exporteras till Sverige.

Freixenet Prosecco Extra DryProducent: Freixenet
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11 %
Sockerhalt: 17 g/L
Arom: Frisk och fruktigt intensiv doft av päron, äpplen med inslag av honungsmelon.
Smak: Halvtorr, balanserad, frisk smak av moget päron, citrusskal, honungsmelon, acacia, ananas, med mindre toner av mineral.
Serveringstemperatur: 5-7 grader
Passar bra till: Aperitif, sallad, skaldjur eller efterrätt.
Pris: 99 kr
Artikelnr: 77774
Druvsammansättning:[chart data=”100,0,0″ bg=”FFFFFF” labels=”100 % Glera||” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Freixenet, som normalt förknippas med mousserande vin från Spanien, har gjort en Prosecco med druvor från norra Italien. Skapelsen kommer i en stilfullt designad flaska och är ljust gröngul med ihållande små bubblor. Det märks att man försökt modernisera proseccon då både doften och smaken inte direkt får en att tänka på päronsplit utan ett mer raffinerat mousserande vin. Visst, aromprofilen är det av en klassisk prosecco, men man låter inte päronsmaken ta överhand samt med en eftersmak som inte är besk. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Freixenet Prosecco Extra Dry? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: