april 15, 2019

InstaRecension av mousserande vin [bubbel | skumpa | tips]

ANNONS:

Nu har jag fått frågan så många gånger att jag svarar kollektivt till er alla; Nej, detta är alltså INTE den söta klassiska Martini Asti (nr 7706; 75 kr), gjord på Muskat-druvan med 7,3 g socker/100 mL, som alla redan provat utan en Prosecco, gjord på Glera-druvan med 5 gånger lägre sockerhalt, som faktiskt är riktigt bra!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Martini Prosecco.
? nr 73524; 85 kr.
100% Glera.
1,5 g/ 100 ml (Extra Dry).
? Frisk med fräsch doft av päron, gula äpplen, honungsmelon och citrusfrukter.
Torr, balanserad, frisk smak av gult äpple, päron, citrusskal och persika med mindre toner av mineral.
Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en Italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. De flesta kanske känner igen varumärket ’Martini’ från Vermonuth eller Asti, men just deras prosecco är tämligen okänd. Prosecco framställs genom en andra jäsning i ståltank (s.k. Charmatmetoden eller Metodo Martinotti) vid en maxtemperatur på 20 grader. Vinet lagras också 18–24 månader på ståltank innan det hälls över på flaska. Gleradruvans friska aromer av grönt äpple, päron, melon och citrusfrukter framträder tydligt i denna ljust gulgröna kreation. Eftersmaken är kort, men angenäm. Jag var lite initialt skeptiskt inställd, men efter att ha njutit den idag så rekommenderar jag den varmt! Stark köprekommendation och hög prisvärdhet för en prosecco!
? 9,0 (exceptionell Prosecco).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nu har jag fått frågan så många gånger att jag svarar kollektivt till er alla; Nej, detta är alltså INTE den söta klassiska Martini Asti (nr 7706; 75 kr), gjord på Muskat-druvan med 7,3 g socker/100 mL, som alla redan provat utan en Prosecco, gjord på Glera-druvan med 5 gånger lägre sockerhalt, som faktiskt är riktigt bra!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Martini Prosecco.
? nr 73524; 85 kr.
 100% Glera.
 1,5 g/ 100 ml (Extra Dry).
? Frisk med fräsch doft av päron, gula äpplen, honungsmelon och citrusfrukter.
 Torr, balanserad, frisk smak av gult äpple, päron, citrusskal och persika med mindre toner av mineral.
 Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en Italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. De flesta kanske känner igen varumärket ’Martini’ från Vermonuth eller Asti, men just deras prosecco är tämligen okänd. Prosecco framställs genom en andra jäsning i ståltank (s.k. Charmatmetoden eller Metodo Martinotti) vid en maxtemperatur på 20 grader. Vinet lagras också 18–24 månader på ståltank innan det hälls över på flaska. Gleradruvans friska aromer av grönt äpple, päron, melon och citrusfrukter framträder tydligt i denna ljust gulgröna kreation. Eftersmaken är kort, men angenäm. Jag var lite initialt skeptiskt inställd, men efter att ha njutit den idag så rekommenderar jag den varmt! Stark köprekommendation och hög prisvärdhet för en prosecco!
? 9,0 (exceptionell Prosecco).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@martini
Taggar: måndagslyx avkoppling mousserande bubbel bad prosecco prisvärt
Länk till inlägget apr 15, 2019 @ 19:41

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!