Martini Prosecco

Posted · Add Comment

🍾 Martini Prosecco.
nr 73524; 85 kr
🍇 100% Glera.
🍭 1,5 g/ 100 ml (Extra Dry).
👃🏼 Frisk med fräsch doft av päron, gula äpplen, honungsmelon och citrusfrukter.
💋 Torr, balanserad, frisk smak av gult äpple, päron, citrusskal och persika med mindre toner av mineral.
👤 Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en Italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. De flesta kanske känner igen varumärket ’Martini’ från Vermonuth eller Asti, men just deras prosecco är tämligen okänd. Prosecco framställs genom en andra jäsning i ståltank (s.k. Charmatmetoden eller Metodo Martinotti) vid en maxtemperatur på 20 grader. Vinet lagras också 18–24 månader på ståltank innan det hälls över på flaska. Gleradruvans friska aromer av grönt äpple, päron, melon och citrusfrukter framträder tydligt i denna ljust gulgröna kreation. Eftersmaken är kort, men angenäm. Jag var lite initialt skeptiskt inställd, men efter att ha njutit den idag så rekommenderar jag den varmt! Stark köprekommendation och hög prisvärdhet för en prosecco!
🏅 9,0 (exceptionell Prosecco).

Att slinka ner i ett hett bad, blunda och samtidigt sippa på en prosecco är den bästa avkopplingen! Samtidigt hör jag mig spontant utbrista; ”Men, den här var ju fantastiskt god!”!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Martini Prosecco.
? nr 73524; 85 kr.
 100% Glera.
 1,5 g/ 100 ml (Extra Dry).
? Frisk med fräsch doft av päron, gula äpplen, honungsmelon och citrusfrukter.
 Torr, balanserad, frisk smak av gult äpple, päron, citrusskal och persika med mindre toner av mineral.
 Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en Italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. De flesta kanske känner igen varumärket ’Martini’ från Vermonuth eller Asti, men just deras prosecco är tämligen okänd. Prosecco framställs genom en andra jäsning i ståltank (s.k. Charmatmetoden eller Metodo Martinotti) vid en maxtemperatur på 20 grader. Vinet lagras också 18–24 månader på ståltank innan det hälls över på flaska. Gleradruvans friska aromer av grönt äpple, päron, melon och citrusfrukter framträder tydligt i denna ljust gulgröna kreation. Eftersmaken är kort, men angenäm. Jag var lite initialt skeptiskt inställd, men efter att ha njutit den idag så rekommenderar jag den varmt! Stark köprekommendation och hög prisvärdhet för en prosecco!
? 9,0 (exceptionell Prosecco).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@martini
Taggar: prosecco prisvärt mousserande onsdagslyx bubbel bad lillördag avkoppling mys
Länk till inlägget mar 27, 2019 @ 20:27

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *