februari 14, 2019

Louis Roederer Brut Rosé 2013

ANNONS:

🍾 Louis Roederer Brut Rosé 2013.
nr 77226; 599 kr
🍇 66% Pinot Noir och 34% Chardonnay.
🍭 0,7 g/100 g (Brut).
👃🏼 Frisk och fruktig doft av kex, smultron, hallon, körsbär och rabarber.
💋 Paletten domineras av röda vinbär, hallon, zest, smultron, jordgubbar, blodapelsin, örter tillsammans med en lätt nougat-ton.
👤 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande helt privatägda familjeföretagen som producerar champagne. Druvorna i denna rosé kommer från Louis Roederers egna vingårdar i Vallée de la Marne där jorden innehåller mer lera samt från Côtes des Blancs kalkiga sluttningar. En fusion av dessa två karaktärer genererar, i kombination med Roederers unika jäst, en kreation som är full av kraft och liv! Ambrosian får sin färg från pinot noir-druvor som macererat, dvs. skalurlakning, några dagar samt 33% vinifierades på ekfat. Vinet lagras sedan fyra år på jästen och ytterligare sedan sex månaders efter degorgering.
2013 var ett svalt år vilket har gett en rejält fruktig pinot noir jämfört med andra årgångar. Detta är en härligt skimrande, solnedgångsfärgad, rosé som har en underbart frisk och pigg aromprofil. Både doften och smaken bär spår av klassiska rosé-aromer i form av röda bär, men det finns även en krämigt härlig nougat-textur närvarande. Ett mycket mumsigt bubbel att njuta som aperitif samt till frukt och till lättare anrättningar av kött och fågel. Jag förväntar mig att den kommer att utvecklas fantastiskt bra under de kommande 10-15 åren!
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!

Glad Alla Hjärtans Dag! Vad njuter ni för bubbel ikväll? Själv har jag öppnat denna solnedgångsfärgade nektar! Supergod!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Louis Roederer Brut Rosé 2013.
? nr 77226; 599 kr.
 66% Pinot Noir och 34% Chardonnay.
 0,7 g/100 g (Brut).
? Frisk och fruktig doft av kex, smultron, hallon, körsbär och rabarber.
 Paletten domineras av röda vinbär, hallon, zest, smultron, jordgubbar, blodapelsin, örter tillsammans med en lätt nougat-ton.
 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande helt privatägda familjeföretagen som producerar champagne. Druvorna i denna rosé kommer från Louis Roederers egna vingårdar i Vallée de la Marne där jorden innehåller mer lera samt från Côtes des Blancs kalkiga sluttningar. En fusion av dessa två karaktärer genererar, i kombination med Roederers unika jäst, en kreation som är full av kraft och liv! Ambrosian får sin färg från pinot noir-druvor som macererat, dvs. skalurlakning, några dagar samt 33% vinifierades på ekfat. Vinet lagras sedan fyra år på jästen och ytterligare sedan sex månaders efter degorgering.
2013 var ett svalt år vilket har gett en rejält fruktig pinot noir jämfört med andra årgångar. Detta är en härligt skimrande, solnedgångsfärgad, rosé som har en underbart frisk och pigg aromprofil. Både doften och smaken bär spår av klassiska rosé-aromer i form av röda bär, men det finns även en krämigt härlig nougat-textur närvarande. Ett mycket mumsigt bubbel att njuta som aperitif samt till frukt och till lättare anrättningar av kött och fågel. Jag förväntar mig att den kommer att utvecklas fantastiskt bra under de kommande 10-15 åren!
? 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@vinunic @vingruppen @louisroederer_
Taggar: valentines allahjärtansdag mousserande valentin familjeägt brabubbel rosé ? ? skumpa roederer bubbel vintips champagne
Länk till inlägget feb 14, 2019 @ 18:24

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

50 Kommentarer

  1. a_stam

    Palmer & Co tillsammans med ostron. Härlig alladag på er oxå??

     
    Svara
  2. sus67hel

    Berlucchi ’61???

     
    Svara
  3. jessicaroding

    Åhhh. Yum! Louis bouillot rose… Med skaldjur å hela baletten ?️

     
    Svara
  4. malin7102

    Pertois-Lebrun instant brut Blanc de Blancs a cramant… Inte dum alls ??

     
    Svara
  5. joelnorell

    Valde mellan Lallier 02 och Pol Roger vintage 08 men jag har inte så många av Lallier så jag valde att hålla på dom. Pol var inte så dumt alternativ ändå … ?

     
    Svara
  6. catiiis74

    Perelada STARS cava?

     
    Svara
  7. svahnove

    Det fick bli en Lanson rosé

     
    Svara
  8. joelhumlan

    Mathelin 100% meunier 2013

     
    Svara
  9. ninni5704

    @jessicaroding underbart, exakt likadant här?

     
    Svara
  10. tranan_82

    En gosset rosé fick det bli idag

     
    Svara
  11. myrna510629

    Vi dricker en Alexandre Bonnet, så god??

     
    Svara
  12. hans1g

    Krug 2004

     
    Svara
  13. fredrikhoffman

    Tournay millesimé 2008 till ”blini”-våffla och sen räkor.

     
    Svara
  14. mousserande.se

    @helena.ahman Gör dé rätt, ta Moët

     
    Svara
  15. mousserande.se

    @myrna510629 Har haft både bra och mindre bra alster tidigare. Borde prov igen.

     
    Svara
  16. mousserande.se

    @joelnorell Bra val! Tror jag skall prov Lallier 08 nästa vecka!

     
    Svara
  17. mousserande.se

    @jessicaroding Fantastiskt!! Så härliga toner av jordgubb och kex!

     
    Svara
  18. mousserande.se

    @sus67hel Riktigt härlig franciacorta!

     
    Svara
  19. mousserande.se

    @a_stam Så god! Åt ett pocherat ostron med en Palmer från 1985 förra året. En helt magisk upplevelse!

     
    Svara
  20. sus67hel

    @mousserande.se mycket god faktiskt ?

     
    Svara
  21. joelnorell

    @mousserande.se Den är riktigt bra!?

     
    Svara
  22. joelhumlan

    @mousserande.se öppnade friskt och äppligt för att avsluta i sötaste laget. Hade lagring tonat ner sötman?

     
    Svara
  23. mousserande.se

    @joelhumlan Nja, ofta är det tvärt om.

     
    Svara
  24. joelhumlan

    @mousserande.se då tog vi den i rättan tid

     
    Svara
  25. gittanpa2an

    @mousserande.se riktigt bra champagne för det priset??tack för alla tips och inspiration??

     
    Svara
  26. mousserande.se

    @gittanpa2an Tack för att ni följer ️

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!