juni 22, 2019

Louis Roederer Brut Rosé 2013

ANNONS:

🍾 Louis Roederer Brut Rosé 2013.
nr 77226; 599 kr
🍇 66% Pinot Noir och 34% Chardonnay.
🍭 0,7 g/100 g (Brut).
👃🏼 Frisk och fruktig doft av kex, smultron, hallon, körsbär och rabarber.
💋 Paletten domineras av röda vinbär, hallon, zest, smultron, jordgubbar, blodapelsin, örter tillsammans med en lätt nougat-ton.
👤 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande helt privatägda familjeföretagen som producerar champagne. Druvorna i denna rosé kommer från Louis Roederers egna vingårdar i Vallée de la Marne där jorden innehåller mer lera samt från Côtes des Blancs kalkiga sluttningar. En fusion av dessa två karaktärer genererar, i kombination med Roederers unika jäst, en kreation som är full av kraft och liv! Ambrosian får sin färg från pinot noir-druvor som macererat, dvs. skalurlakning, några dagar samt 33% vinifierades på ekfat. Vinet lagras sedan fyra år på jästen och ytterligare sedan sex månaders efter degorgering.
2013 var ett svalt år vilket har gett en rejält fruktig pinot noir jämfört med andra årgångar. Detta är en härligt skimrande, solnedgångsfärgad, rosé som har en underbart frisk och pigg aromprofil. Både doften och smaken bär spår av klassiska rosé-aromer i form av röda bär, men det finns även en krämigt härlig nougat-textur närvarande. Ett mycket mumsigt bubbel att njuta som aperitif samt till frukt och till lättare anrättningar av kött och fågel. Jag förväntar mig att den kommer att utvecklas fantastiskt bra under de kommande 10-15 åren!
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Taggar: rosé roederer skumpa familjeägt bubbel mousserande ? brabubbel vintips champagne ?
Länk till inlägget jun 22, 2019 @ 20:34

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!