maj 14, 2020

Louis Roederer Brut Vintage 2013

ANNONS:

🍾 Louis Roederer Brut Vintage 2013.
nr 76510; 629 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.
🍇 70% Pinot noir och 30% Chardonnay.
🍭 0,7 g/100 mL (Brut).
👃🏼 Frisk och fruktig doft med nyanser av mogna röda äpplen, nötter, söta citrusfrukter, nougat och mineral.
💋 Torr, frisk & krämig smak med toner av gult och rött äpple, gula stenfrukter, kanderad frukt, nougat, citrusfrukter, apelsinskal, rostat ljust bröd, nötter & mineral .
👤 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande helt privatägda familjeföretagen som producerar champagne. Företaget grundades 1776, men fick sitt nuvarande namn 1827, då Louis Roederer inträdde i företaget. Druvorna från de egna vingårdarna (240 ha) täcker hela 80% av företagets druvbehov och de förfogar över några av de bästa odlingarna i Champagne. Just denna årgångschampagne tillåts vila hela 48 månader på jästfällningen följt av ytterligare sex månader vila efter degorgering. En del (27%) av vinet har genomgått malolaktisk jäsning och 39% har fått sin första jäsning på ekfat. I jämförelse med 2012 är denna mer initialt sluten, men med en styrka som, till viss del, ligger och lurar i det fördolda! Lite tid och uppvärmning lockar dock fram mycket trivsamma toner. Det är en mycket trivsam skapelse som har Roederers fräschör och lätthet, men som samtidigt är komplex och nyanserad. I likhet med rosé 2013 visar även denna kreation att Roederer lyckats riktigt bra med sina druvor just det året! Njut nu eller låt den utvecklas under 15 år till, minst!
🕰 2020-2035 (stor lagringspotential).
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!
💲 8,5 (betyg i relation till pris).

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

2 Kommentarer

 1. Anna Steneholm

  HeJ! Jag har en Vintage 2008 i garderoben sedan ett tag. När ska jag dricka den? Eller spara ett par år till? Mvh, Anna

   
  Svara
  • admin

   Just 2008 är ett år med hög syra, men också stor bakomliggande frukt. Om den lagras optimalt utvecklas den nog väl i 30 år till, minst! I en garderob, med jämn temperatur, når den nog sin peak 2025. Dock är den säkerligen superb nu så har du en anledning att öppna den – tveka inte!

    
   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!