🍾 Raventós i Blanc De Nit 2018.
nr 93612; 179 kr
🇪🇸 Spanien, Penèdes.
🍇 30% Parellada, 26% Macabeo, 38% Xarel-lo och 6% Monastrell.
🍭 0,5 g/ 100 mL (Extra Brut).
👃🏼 Bärig doft med inslag av röda vinbär, jordgubbar, smultron, nougat och kex.
💋 Torr, fruktig smak med inslag av smultron, jordgubbar, rabarber, päron, kex, nougat och röda vinbär.
🏡 År 1872 experimenterade Joseph Ravenós Fatjo med att göra mousserande viner i Sant Sadurní d’Anoia (Penèdes) vilket kom att lägga grunden för det vi idag så starkt förknippar med mousserande viner och Spanien nämligen Cava. Företaget Raventós i Blanc grundades redan 1497 och idag drivs verksamheten av den 21:a generationen vinmakare Pepe Raventós. Från 2012 togs beslutet att kliva ur DO Cava då man ville ha en friare approach till vinmakandet och inte förknippas med vad DO Cava har blivit idag.
👤 Just denna kreation, De Nit, görs på samma sätt som den klassiska Blanc de Blanc, men med 6% av den blåa druvan Monastrell adderat. Aromprofilen får klassas som friskt pigg med härliga toner av röda bär. Primärt är det rabarber, jordgubbar och blodgrape som dyker upp, men en ytterligare djup med nougat, smultron och saltstänkta klippor (jag vet det låter galet, men det är så jag upplever det) finns i bakgrunden. Enligt mig är Raventós i Blanc en av de främsta producenterna av mousserande vin i Spanien och denna rosé var inget undantag!
🕰 2021-2029 (Viss lagringspotential).
🏅 8,5 (Mycket bra Clàssic Penedès)!
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
0 kommentarer