maj 31, 2020

Bernard Tornay Palais des Dames (provad 2020)

ANNONS:

🍾 Bernard Tornay Palais des Dames.
nr 73560; 496 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.
🍇 50% av vardera Pinot Noir och Chardonnay.
🍭 0,8 g/ 100 ml (Brut).
👃🏼 Mogen och brödig doft med inslag av honung, kaffe, nötter, gula äpplen och kex.
💋 Utvecklad, torr, frisk och fruktig smak med inslag av gult äpple, honung, torkad frukt, nougat, tropiska frukter, grillad citron, kaffe, mandel och ljust bröd.
👤 Champagne Bernard Tornay är baserad i Bouzy, en Grand Cru-by strax norr om Epernay som är känd för sin fantastiska Pinot Noir som denna skapelse är baserad till hälften av med resterande hälft frisk Chardonnay. Bara den första pressningen används och vinifieringen är malolaktisk, vilket ger ett rundare vin med tydlig äppelfruktighet. Den består av basår 2007 med 30% reservvin från 2004, 2005 och 2006 som får vila minst fem år på jästen vilket gett en underbart utvecklad kreation. Initialt bjuds man på en viss krämig textur med en härlig äppelfruktighet, honung och citrus. Under uppvärmning öppnas dock ridån ytterligare och tropisk frukt, en spännande smörighet, mogna äpplen samt torkad frukt framträder. I den sista akten, bjuds man på ett härligt sammelsurium av ytterligare djup där kaffe, nougat och kanderade persikor möts och blandas med de övriga aromerna. Detta är en prestigechampagne för under 500 kr som är bland de bästa jag provat i den prisklassen! Stor köprekommendation på denna!
🕰 2020-2028 (viss lagringspotential).
🏅 9,0 (exceptionell Champagne)!
💲 9,5 (betyg i förhållande till pris).

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

2 Kommentarer

 1. Johan

  En helt fantastisk champagne till ett mycket bra pris.
  Har haft den som en av nyårschampagnerna.
  Betyg 9,,5.

   
  Svara
 2. Tastebyjoy

  EN helt fantastisk champagne, Jag smakade den två ggr i Mars och nu hos dom i Bouzy. En verkligen bra Champagne! Köprekommendation på denna! ⭐️

   
  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!