november 4, 2021

Smörstekt pilgrimsmussla med avokadokräm

ANNONS:

Mumsigt till mousserande: Smörstekt pilgrimsmussla med avokadokräm⁠⁠

För 2 personer, tar 10 min att tillaga.

Detta behövs:
8-10 pilgrimsmusslor
Lättsaltade chips
2 vilöksklyftor
1 avokado
1-2 msk crème fraîche
1 citron
Smör
Gräslök
Laxrom

Så här gör du:
Mixa avokadon och blanda med crème fraîche, 1 tsk citronsaft, salt och peppar. Dela sedan pilgrimsmusslorna på häften. Dela vitlökarna på mitten och smörstek tillsammans med musslorna någon minut på hög värme. Salta lätt.
Spritza/klicka ut avokadokrämen på potatischipsen, placera pilgrimsmusslan och garnera med hackad gräslök, laxrom och zest.

Bubbeltips till rätten:⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (nr 7555)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Laurent Perrier La Cuvée Brut (nr 78773)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne (nr 7725)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!