Mumsigt till mousserande: Smörstekt pilgrimsmussla med avokadokräm
För 2 personer, tar 10 min att tillaga.
Detta behövs:
8-10 pilgrimsmusslor
Lättsaltade chips
2 vilöksklyftor
1 avokado
1-2 msk crème fraîche
1 citron
Smör
Gräslök
Laxrom
Så här gör du:
Mixa avokadon och blanda med crème fraîche, 1 tsk citronsaft, salt och peppar. Dela sedan pilgrimsmusslorna på häften. Dela vitlökarna på mitten och smörstek tillsammans med musslorna någon minut på hög värme. Salta lätt.
Spritza/klicka ut avokadokrämen på potatischipsen, placera pilgrimsmusslan och garnera med hackad gräslök, laxrom och zest.
Bubbeltips till rätten:
Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (nr 7555)
Laurent Perrier La Cuvée Brut (nr 78773)
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne (nr 7725)
0 kommentarer