Alltså titta hit – ÅRETS kanske GODASTE tilltugg – Brynt smör & Gruyèrekräm på tryffelchips
Vid mitt senaste besök på Ulfsunda Slott bjöds det på en ljuvlig Gruyèrekräm med hyvlad tryffel. Detta var startskottet till denna rätt som, enligt mig, är likvärdig i smak, men betydligt enklare (och billigare) att göra!
För 4 personer, tar 10 min att tillaga.
Detta behövs:
1 påse tryffelchips
100 g Gruyere
2 dl crème fraîche
30 g smör
1/5 citron
1 knippe gräslök
Salt och peppar
Så här gör du:
Bryn smöret och låt den svalna lite.
Finriv osten och blanda med crème fraîchen. Vänd sedan ner det brynta smöret och tillsätt 1 tsk citronsaft, 1 krm salt samt vrid några varv med pepparkvarnen.
Vispa/mixa allt till önskad konsistens.
Gör din egen sprits och applicera eller klicka ut ostkrämen med en sked på tryffelchipsen. Finhacka lite gräslök och garnera med.
Bubbeltips till rätten:
Charles Heidsieck Brut Réserve (nr 77522; 469 kr)
Bergeronneau-Marion Grande Réserve Brut (nr 76754; 297 kr)
Langlois Crémant de Loire Brut (nr 7404; 150 kr)
0 kommentarer