oktober 6, 2021

Brynt smör & Gruyèrekräm på tryffelchips

ANNONS:

Alltså titta hit – ÅRETS kanske GODASTE tilltugg – Brynt smör & Gruyèrekräm på tryffelchips

Vid mitt senaste besök på Ulfsunda Slott bjöds det på en ljuvlig Gruyèrekräm med hyvlad tryffel. Detta var startskottet till denna rätt som, enligt mig, är likvärdig i smak, men betydligt enklare (och billigare) att göra!⁠⁠

För 4 personer, tar 10 min att tillaga.

Detta behövs:
1 påse tryffelchips
100 g Gruyere
2 dl crème fraîche
30 g smör
1/5 citron
1 knippe gräslök
Salt och peppar

Så här gör du:
Bryn smöret och låt den svalna lite.
Finriv osten och blanda med crème fraîchen. Vänd sedan ner det brynta smöret och tillsätt 1 tsk citronsaft, 1 krm salt samt vrid några varv med pepparkvarnen.
Vispa/mixa allt till önskad konsistens.
Gör din egen sprits och applicera eller klicka ut ostkrämen med en sked på tryffelchipsen. Finhacka lite gräslök och garnera med.

Bubbeltips till rätten:⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Charles Heidsieck Brut Réserve (nr 77522; 469 kr)⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Bergeronneau-Marion Grande Réserve Brut (nr 76754; 297 kr)⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Langlois Crémant de Loire Brut (nr 7404; 150 kr)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!