𝒯𝒾𝓁𝓁 4 𝓅𝑒𝓇𝓈𝑜𝓃𝑒𝓇 𝒷𝑒𝒽ö𝓋𝑒𝓇 𝒹𝓊:
🍤 300 gram jätteräkor
🥛 125 g bacon
🍋 1/3 citron
🌶️ Chilli-explosion eller chillipulver
🫒 Olivolja (för stekning)
🌿 Persilja (för garnering)
𝒢ö𝓇 𝓈å𝒽ä𝓇:
Skala jätteräkorna, skiva upp bacon och linda det runt räkorna. Trä upp allt på en grillpinne. Stek i olivolja tills baconet är krispigt (~1-2 min/sida). Under stekningen; tillsätt grovhackad vitlök och lite chilli-explosion. Avsluta med att pressa över lite citron strax innan du stekt klart. Lägg på ett fat och strö lite grovhackad persilja över.
𝐵𝓊𝒷𝒷𝑒𝓁𝓉𝒾𝓅𝓈 𝓈𝑜𝓂 𝓅𝒶𝓈𝓈𝒶𝓇 𝓉𝒾𝓁𝓁:
För att matcha denna förrätt valdes Palmer Blanc de Blancs 2017 nr 7553; 431 kr, vilket är ett frisk och fruktigt bubbel gjord på endast chardonnay med härliga toner av gult äpple, solmogen citrus och fin mineralitet.
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
0 kommentarer