Vilka mousserande viner passar bäst till Asiatisk mat?
Givetvis finns det många definitioner på Asiatisk mat då det innehåller ett myller av aromer; sötsurt, salt, curry, chili m.m. Vidare är det en samling från flertalet länder, från elegant Japanskt, via kryddstarkt Indiskt till hett Thailändskt. Generellt skall man välja ett torrt fruktigt vin med viss restsötma eller ett halvtorrt vin med hög syra. Sötman dämpar upplevelsen av hetta och syran lyfter kryddorna. Ett tips är att undvika ekfatslagrade viner samt viner där alkoholsmaken är framträdande.
Tre tips från oss är:
Freixenet Prosecco Extra Dry (nr 77774; 99 kr)
Pol Roger Brut Vintage 2008 (nr 7536; 559 kr)
Jaume Giró i Giró Brut Reserva (nr 77625; 121 kr)
Fler och bättre tips hittar man alltid i vår app Bubbeltoppen (finns till både Android och iOS).
0 kommentarer